Patrik Búri po vyše roku opäť na plochodrážnom ovále

0
357

V sobotu 20. júla bol ďalší z tréningov Speedway Clubu Žarnovica, ktorých zorganizuje klub 30 až 40 ročne. Bol však niečím výnimočný. Po vyše roku sa na dráhe ukázal dlhodobo zranený Patrik Búri. No nielen on pútal pozornosť.

Z avizovanej účasti Davida Pacalaja nakoniec zišlo, keď mu doktor nakoniec zakázal jazdu na motorke ešte na najbližšie dva týždne a odporučil pomalé naťahovanie poškodeného väziva v ľavej nohe. No namiesto neho sa na dráhe ukázal ďalší z maródov v žarnovickom tíme. 

Patrik Búri od 1. mája 2018, kedy sa v rakúskom Murecku zranil, sadol na motorku iba počas zimy a skúšal jazdu na ľade. Nebolo to však ešte dobré, čo si uvedomil po ľadovej šou – Drift on Ice v Nemecku, kde štartoval. Jeho problémy s nohami pretrvávali a v podstate dodnes nie sú v 100% poriadku. Dve pripravené motorky si však stále držal vo svojej dielni. Kondičku a rozhýbavanie nôh si zabezpečoval bicyklom a v poslednom období aj jazdou na motokrosovom špeciály. Pravidelné zaťažovanie nôh aj cvičením mu pomohlo pomaly myslieť na jazdu na plochodrážnej motorke. Jeho deň D, o ktorom však takmer nikomu nepovedal, prišiel v spomínanú sobotu. „Hladkal mi srdce,“ odpovedal na otázku ako to išlo Paťovi na tréningu tréner Ján Daniel. „Vôbec sa tam nebabral. Nevozil iba tak, nešpekuloval. Dal tam plyn a plynule jazdil až bola radosť sa na neho pozerať,“ zakončil tréner. „Dal som si jedno koliečko pomaly a potom som postupne pridával s tým, že naplno určite nepôjdem. Vo štvrtom kole som zistil, že mám plný plyn :-),“ opísal svoju jazdu Patrik. 

Čo sa týka pretekov, tu ešte Paťo hovorí o dlhej ceste a nechce nič zbytočne uponáhľať. Veríme, že táto pozitívna správa nebude ojedinelá a postupne budeme Patrika vidieť častejšie na tréningoch a samozrejme nielen jeho, ale aj ďalších maródov spomedzi žarnovických plochodrážnikov.

Predchádzajúci článokJakub Valkovič mieril na stupne víťazov, no skončil v nemocnici
Ďalší článokPatrik Búri po vyše roku opäť na plochodrážnom ovále
mm
Predseda Speedway Clubu, dlhodobý autor článkov zo sveta plochej dráhy.